Μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Marinarismenes fteroyges kotopoyloy

Υλικά

  • 1 ½  κιλό φτερούγες κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. σουσάμι, για  γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό μακρόστενο σκεύος.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στις φετερούγες κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. 

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φτερούγες με όσο μείγμα μαρινάδας έχει απομείνει στο σκεύος.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.

Πασπαλίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το σουσάμι, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές