Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 κιλό
Glyko tou koutaliou triantafyllo

Υλικά

  • 350 γρ. ροδοπέταλα (από αράντιστα τριαντάφυλλα κήπου)
  • 1½ λίτρο νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 350 γραμμ. νερό
  • 1½ κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

Αφαιρούμε τη λευκή βάση από τα ροδοπέταλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1½ λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα ροδοπέταλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού. Τα ξεχωρίζουμε με τα δάχτυλά μας.

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 350 γραμμ. νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105-106οC (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το σιρόπι τα ροδοπέταλα. Αφήνουμε για 12 ώρες και ξαναβράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου τα ροδοπέταλα γίνουν διάφανα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ζάχαρη Λεμόνια Ροδοπέταλα

Σχετικές Συνταγές