Κρύο ρόφημα σοκολάτας με αλμυρό σιρόπι σοκολάτας και marshmallows

Υλικά
Για το σιρόπι:
- 1 φλ. κακάο, άγλυκο
- 1 ½ ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι χονδρό
- 1 φλ. νερό
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ρόφημα:
- 3 φλ.πάγο, θρυμματισμένο
- 2 φλ. γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 4 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
- 2 κ.σ. σοκολάτα, τριμμένη
- σαντιγύ, για γαρνιτούρα
- 1 φλ. μικρά marshmallows, για γαρνιτούρα
- αλάτι χονδρό, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κακαό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χονδρό αλάτι και το νερό, βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε σταδιακά.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και όταν το μείγμα κρυώσει κάπως, το αδειάζουμε σε μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
Για το ρόφημα:
Bάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τον πάγο, το γάλα, το κακάο, το σιρόπι σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και ρίχνουμε λίγα τρίμματα σοκολάτας.
Βάζουμε σαντιγύ και από πάνω λίγα marshmallows.
Περιχύνουμε με όσο σιρόπι σοκολάτας θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο χονδρό αλάτι και σερβίρουμε.