Γλυκό του κουταλιού καρότο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ:
Glyko tou koutaliou karoto

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 2 κ.σ. λεμόνι, χυμός
  • 2 στικ βανίλια
  • λίγο αμύγδαλο ωμό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα
 

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα καρότα και, αφού ξύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, κόβουμε τα καρότα μας σε λεπτές, σχετικά λωρίδες. Αφήνουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα καρότα από το ζουμί που τυχόν βγάλουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τα βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το γλυκό του κουταλιού μας.

 

Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα, όπως και λίγα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στη μέση περίπου της βράσης. 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλα Βανίλια Γλυκόζη Ζάχαρη Κανέλα (ξυλαράκι) Καρότα Λεμόνια

Σχετικές Συνταγές