Κουραμπιέδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ:
Kourampiedes

Υλικά

1 κιλό φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κιλό αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, καβουρδισμένη (όπως είναι με το τσόφλι)
1.200γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
½  ποτήρι κρασιού κονιάκ
2 κ.γ. baking powder
1 αυγό
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
Αρκετή ποσότητα άχνης ζάχαρης για το τελικό πασπάλισμα
 

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το σιμιγδάλι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο βασικό μας μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι και στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.

 

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες – μπουκίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 10 -15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).

 

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ραντίζουμε τις μπουκίτσες με ανθόνερο και μετά τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμυγδαλόψιχα Βούτυρο Ζάχαρη (άχνη) Κονιάκ Μπέικιν πάουντερ Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι (ψιλό)

Σχετικές Συνταγές