Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια και ελαιόλαδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika Fettuccine me manitaria kai elaiolado

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • πιπέρι, κατά προτίμηση
  • φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. 

Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Fettuccine) Κρασί (λευκό) Μανιτάρια Μυρωδικό Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές