Ζεστή σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια και νιφάδες αμυγδάλου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 750 γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 10-12 ντοματίνια κόκκινα, κομμένα σε τέταρτα
- 10-12 ντοματίνια κίτρινα, κομμένα σε τέταρτα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1φλ. νιφάδες αμυγδάλου
- 1 λεμόνι, χυμό
- ½ πορτοκάλι, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε τα φασολάκια από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις νιφάδες αμυγδάλου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Αμύγδαλο (νιφάδες)
Βούτυρο (ανάλατο)
Λεμόνια (χυμός)
Ντοματίνια (κίτρινα)
Ντοματίνια (κόκκινα)
Πιπέρι (Μαύρο)
Πορτοκάλι (χυμός)
Σκόρδο
Φασολάκια (πράσινα)