Γιορτινό σφηνάκι με βελουτέ λαχανικών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΥΜΟΙ & ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-15 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο, κοτσάνι μόνο
- 1 φλ. καρότα, σε μικρά κομμάτια
- 2 φλ. πατάτες, σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κάρυ
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. ζωμό κότας
- 1 λεμόνι, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 10-15 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, το κουνουπίδι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κάρυ, το μαϊντανό και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε και το ζωμό κότας.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μπόλικο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε σφηνοπότηρα.
Γαρνίρουμε κάθε σφηνάκι με ελιά και ντοματίνι , τα οποία τα έχουμε καρφώσει μεταξύ τους με μία οδοντογλυφίδα, και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ελιές (Καλαμών)
Ζωμός (κότας)
Καρότα
Κάρυ
Κουνουπίδι
Κρεμμύδι
Λεμόνια (χυμός)
Μαϊντανός
Ντοματίνια
Πάπρικα (γλυκιά)
Πατάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη
Σέλινο
Σκόρδο