Μανιτάρια γεμιστά με Kerrygold Regato Classic, λουκάνικο και λαχανικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για τα μανιτάρια:
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 24 μεγάλα καπέλα μανιταριών, χωρίς κοτσάνι
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτρμμένο, κατά βούληση
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. Kerrygold Regato Classic, τριμμένο
- 1 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε μικρά κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
- 20 κοτσάνια μανιταριών, λεπτοκομμένα
- 1 κορμός σέλερι και η καρδιά της πρασινάδας του, κομμένα
- ½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
- ½ μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, τεμαχισμένη
- 285 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό
- 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Για τα μανιτάρια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260οC.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα καπέλα των μανιταριών, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες.
Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί.
Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο, τα λαχανικά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το Kerrygold Regato Classic και ανακατεύουμε.
Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά στους 230οC.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (εσαλότ)
Λουκάνικο (χωριάτικο)
Μανιτάρια
Παρμεζάνα
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (κόκκινη)
Σέλερι
Σκόρδο
Σπανάκι
Τυρί (Regato)