Φακές με πικάντικο λουκάνικο και λαχανικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 300 γρ. φακές ψιλές
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 ποτήρια νερό
- 2 καρότα, κομμένα σε καρέ
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνινο, τον πελτέ ντομάτας , το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα 5 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, το σέλερι και το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά .
Μαγειρεύουμε για άλλα 30 περίπου λεπτά .
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δάφνη
Ελαιόλαδο
Καρότα
Κρεμμύδι
Λουκάνικο (πικάντικο)
Λουκάνικο (χωριάτικο)
Μαϊντανός
Νερό
Ντοματοπελτές
Σέλερι
Σκόρδο
Φακές
Φακές (ψιλές)