Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiftekia pantzarioy me kokkina fasolia kai agrio ryzi

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα,  ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 ½ φλ. κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 1φλ. άγριο ρύζι, μαγειρεμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι, από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 αβγό, το ασπράδι
  • 80 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, τα κρεμμύδια με το σκόρδο που μαγειρέψαμε πριν, τα φασόλια, το ρύζι, το μαϊντανό, το ξύδι, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Ρίχνουμε το ασπράδι αβγού, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο  το μείγμα και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια σε πάχος περίπου 3 εκ.

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε  2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια παντζαριού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας ρόκας.

Σχετικές Συνταγές