Πέννες χωρίς γλουτένη με άρωμα μαύρης τρούφας, τυριά και πούδρα καρυδιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pennes choris gloyteni me aroma mavris troyfas tyria kai poydra karydioy

Υλικά

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης + ½ φλ. φλοίδες, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • ½  κ.γ. αλάτι με μαύρη τρούφα
  • 400γρ. πέννες ριγέ  χωρίς γλουτένη
  • 50γρ . βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα μαύρης τρούφας
  • 1 φλ. πούδρα καρυδιού
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης

 

Διαδικασία

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα Κρήτης, το έμενταλ και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το κονιάκ, πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την εστία.

Στο μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πέννες στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να πάει παντού.

Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, το λάδι τρούφας, την πούδρα καρυδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές