Ραβανί

Υλικά
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο
- 10 αβγά (χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 4 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 10 γαρύφαλλα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν κορυφές. Προσθέτουμε το αλεύρι στους κρόκους, πασπαλίζουμε από πάνω το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά στο μίγμα των κρόκων με μεγάλη μεταλλική κουτάλα.
Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών. Ψήνουμε το ραβανί για μία ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να δέσει. Σουρώνουμε και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά