Τηγανητά κεφτεδάκια γαλοπούλας με σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tiganita keftedakia galopoylas me spanaki

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κ.γ θυμάρι 
  • 1/2 κ.γ.ρίγανη 
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 450 γρ. φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας, την τριμμένη φρυγανιά, τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρεμμύδι  - σπανάκι που είχαμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφήνουμε το νέο μίγμα να ξεκουραστεί για 60 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .

Σερβίρουμε τα ντοματίνια συνοδεία σαλάτας.

 

Σχετικές Συνταγές