Αφράτο κέικ με μπανάνα, σοκολάτα και βούτυρο Kerrygold

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Afrato keik me mpanana sokolata kai voytyro Kerrygold

Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρκή σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι, χυμό
  • 200 γρ. βούτυρο Kerrygold, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 130 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ανακατεύουμε το  μείγμα της μπανάνας με το μείγμα αλευριού.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, που έχουμε ετοιμάσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά μέσα στο ταψάκι

Ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μπανάνα Πορτοκάλι Πορτοκάλι (ξύσμα) Πορτοκάλι (χυμός) Σόδα μαγειρική Σοκολάτα (σταγόνες)

Σχετικές Συνταγές