Χοιρινό με παντζάρια γιαχνί
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο), σε μικρά κομμάτια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μερικά κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα, μόνο τα κοτσάνια)
- 1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το χοιρινό.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα, αλάτι, λίγο πιπέρι, το μπαχάρι.
Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα παντζάρια και λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Σβήνουμε το φαγητό μετά από 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Άνηθος
Γιαούρτι (στραγγιστό)
Ελαιόλαδο
Κρασί (λευκό)
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Κρεμμύδι
Μπαχάρι
Παντζάρια
Πατάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Χοιρινό
Χοιρινό (σπάλα)