Συκωτάκια πουλιών με κρέμα βαλσάμικου σύκο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sykotakia poylion me krema valsamikoy syko

Υλικά

  • 800 γρ. συκωτάκια πουλιών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 200 ml μοσχάτο Λήμνου
  • 40 ml κρέμα βαλσάμικου σύκο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρισμα

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις ίνες και τα λίπη τους.

Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια μαζί με το μίγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν, για 5-6 περίπου λεπτά. 

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

 

Σχετικές Συνταγές