Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα με αστεροειδή γλυκάνισο και ροδόνερο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για το σιρόπι:
- ½ φλ. φρουκτόζη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- αστεροειδής γλυκάνισος
- λίγο πράσινο πιπέρι, κοπανισμένο στο γουδί
Για τη φρουτοσαλάτα:
- 8-10 φράουλες, κομμένες στη μέση
- 2 νεκταρίνια με τη φλούδα, κομμένα σε κύβους
- 10-15 φραγκοστάφυλα
- 3 φέτες πεπόνι, κομμένες σε κύβους
- 4 φέτες ανανά, κομμένες σε κύβους
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. ροδόνερο
- 1 χούφτα μέντα
Διαδικασία
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη φρουκτόζη και το νερό να κοχλάσει για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το γλυκάνισο, το κοπανισμένο πιπέρι και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη φρουτοσαλάτα:
Όσο κρυώνει το σιρόπι, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρούμε τη φρουτοσαλάτα από το ψυγείο, ραντίζουμε με το ροδόνερο και σκορπίζουμε από πάνω τα φυλλαράκια της μέντας.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ανανάς
Γλυκάνισος (αστεροειδής)
Λεμόνια
Λεμόνια (ξύσμα)
Μέντα
Νεκταρίνι
Νερό
Πεπόνι
Πιπέρι (πράσινο)
Ροδόνερο
Φραγκοστάφυλα
Φράουλες
Φρουκτόζη