Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με σταφίδες, κουκουνάρι και κουσκούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Fileto apo stithos kotopoyloy me stafides koykoynari kai koyskoys

Υλικά

  • 3-4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για τη μαρινάδα:

  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το κουσκούς:

  • 5 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. κουσκούς
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, τις πιπεριές, τις σταφίδες, το μπούκοβο, το κύμινο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, αρκετό αλάτι και πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα υλικά της μαρινάδας να πάνε σε όλα τα σημεία του κοτόπουλου.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το κουσκούς:

Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και ετοιμάζουμε το κουσκούς.

Σε μια κατσαρόλα το ξύσμα πορτοκαλιού, 5 φλ. νερό και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

 Όταν κοχλάσει, προσθέτουμε το κουσκούς, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει το νερό του και ύστερα το ανακατεύουμε για να γίνει σπυρωτό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και σερβίρουμε συνοδεία κουσκούς.

Σχετικές Συνταγές