Μπούτι κοτόπουλο με μπύρα, ρόδι και πετιμέζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpoyti kotopoylo me mpyra rodi kai petimezi

Υλικά

  • 3 ή 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ρόδι, ξεσποριασμένο
  • 1/2 κούπα πετιμέζι
  • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου σπιτικό
  • 1 μπουκάλι μπύρα μαύρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, το ρόδι και τα σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το πετιμέζι, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και την μπύρα.

Περιχύνουμε με το κοτόπουλο με το μείγμα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. Αν έχουνε μείνει πολλά υγρά στο ταψί, μπορούμε να ψήσουμε για λίγο χωρίς αλουμινόχαρτο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δάφνη Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κόλιανδρος Κοτόπουλο (μπούτι) Κρεμμύδι Μοσχοκάρυδο Μπαχάρι Μπύρα (μαύρη) Πετιμέζι Πιπέρι (Μαύρο) Ρόδι

Σχετικές Συνταγές