Μπούτι κοτόπουλο με λαχανικά και κριθαράκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpoyti kotopoylo me lachanika kai kritharaki

Υλικά

  • 3 ή 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 στίκς σέλερι, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. κριθαράκι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κάψουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια, το σέλερι, το κύμινο, το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.

Βάζουμε τα ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα, τα πιέζουμε και τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ζωμό κότας.

Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, να τραβήξει το κριθαράκι το ζωμό που έχει μέσα η κατασρόλα και να διπλασιάσει το όγκο του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Σχετικές Συνταγές