Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, ντομάτα και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileto mpoyti kotopoylo me kroko Kozanis ntomata kai giaoyrti

Υλικά

  • 7 ή 8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 200 γρ. γιαούρτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και απλώνουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο προθερμασμένο τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές του.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το επιστρέφουμε στο ξύλο κοπής.

Στο ίδιο τηγάνι που έχει μέσα το λάδι και τα ζουμιά από το κοτόπουλο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το μαραθόσπορο, τον κρόκο Κοζάνης, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, την ντομάτα και το ζωμό κότας, επιστρέφουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου στο τηγάνι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. 

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι, το οποίο θα δέσει τη σάλτσα ακόμη περισσότερο, και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σχετικές Συνταγές