Σοκολατένιος κορμός

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1
Sokolatenios kormos

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 100γρ αλεύρι
  • 120γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη
  • 5 αβγά
Για τη γέμιση
  • 1 κούπα γάλα
  • 150γρ βούτυρο
  • 100γρ άχνη
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 2 κρόκους αβγού
  • 3 κουταλιές σούπας ρούμι
 

Διαδικασία

Για το παντεσπάνι

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 12-14 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αφαιρούμε την προηγούμενη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα.
Σε σιγανή φωτιά ψήνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μίγμα να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.


Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.


Ανακατεύουμε την κρέμα αυτή με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ρούμι.


Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το ρολό από έξω και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές που να θυμίζουν κορμό δέντρου. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κουβερτούρα Μπέικιν πάουντερ Ρούμι

Σχετικές Συνταγές