Κρέμα γιαουρτιού με ροδάκινα και λικέρ πικραμύγδαλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Krema giaoyrtioy me rodakina kai liker pikramygdalo

Υλικά

  • 1 βάζο κομπόστα ροδάκινο
  • 2 σφηνάκια λικέρ πικραμύγδαλο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • φρέσκος δυόσμος, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Στραγγίζουμε τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τα περιχύνουμε με το λικέρ πικραμύγδαλο.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού-ζάχαρης στο μπολ με τα ροδάκινα και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Τοποθετούμε τα μπολ με τις κρέμες στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι (στραγγιστό) Δυόσμος Ζάχαρη (άχνη) Κομπόστα (Ροδάκινο) Λικέρ (amaretto)

Σχετικές Συνταγές