Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα Kerrygold regato καπνιστό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Piragmeni karmponara me krema Kerrygold regato καπνιστό

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γαλοπούλα
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. νερό
  • 150 γρ. Kerrygold regato καπνιστό, τριμμένο
  • 3 κρόκοι αβγών
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στο σκεύος με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην ψηθεί το αβγό, μέχρι να γίνει η σάλτσα κρεμώδης και βελούδινη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (κρόκος) Αλάτι Γαλοπούλα Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Linguine - Λινγκουίνι) Κρέμα γάλακτος Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (Regato Καπνιστό)

Σχετικές Συνταγές