Μαριναρισμένος γαύρος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Marinarismenos gavros

Υλικά

Για τη μαρινάδα:

  • 8 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
  • 4 καυτερές πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι χονδρό

Για το γαύρο:

  • 500 γρ. γαύρος
  • αλάτι χονδρό
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος και φύλλα για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

 

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα:

Στύβουμε τα λεμόνια και κόβουμε 2-3 λεμονόκουπες σε πολύ μικρά κομμάτια.

Kόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις καυτερές πιπεριές και σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδο.

Bάζουμε το χυμό και τα κομμάτια λεμονιού, τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο σε ένα μικρό ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο χονδρό αλάτι.

Για το γαύρο:

Ξεπλένουμε το γαύρο.

Ανοίγουμε με τον αντίχειρά ένα - ένα τα ψάρια, ξεκινώντας από την κοιλιά. Αφαιρούμε το κόκκαλο, την ουρά και το κεφάλι.

Τοποθετούμε τους γαύρους στο ταψί με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη χονδρό αλάτι.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να ασπρίσει η σάρκα των ψαριών.

Ξεπλένουμε ελαφρά τους μαριναρισμένους γαύρους και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Γαύρος Ελαιόλαδο Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (καυτερή) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές