Πιπεράτες ψητές χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κρασιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Piperates psites choirines mprizoles me saltsa krasioy

Υλικά

Για τις μπριζόλες:

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα:

  • λίγο ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 ½ φλ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, κατά βούληση        
  • 2 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους ανάμεικτους (μαύρους, κόκκινους,  ροζ)
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο

 

 

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το σκόρδο, το αλάτι , το βαλσάμικο ξύδι , τη ζάχαρη, το  δεντρολίβανο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τις μπριζόλες στο μπολ και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 60 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

Για τις μπριζόλες:

Βάζουμε την γκριλιέρα να κάψει.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.

Ψήνουμε το κρέας στην γκριλιέρα μέχρι να μαγειρευτεί σύμφωνα με την προτίμησή μας. 

Ψήνουμε στην γκριλιέρα και λαχανικά της αρεσκείας μας,  που θα συνοδεύσουν τις μπριζόλες.

Μεταφέρουμε το κρέας και τα λαχανικά σε πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές