Μους τυριών με Amaretto και σάλτσα κερασιών

Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα κερασιών:
- 500 γρ. κεράσια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
Για τη μους τυριών:
- 400 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 1 φλ. γάλα
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 2 σφηνάκια Amaretto
Διαδικασία
Βάζουμε τα μπισκότα σε μία πλαστική σακούλα και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι τα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.
Τα ρίχνουμε σε μία στρόγγυλη φόρμα και τα πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για τη σάλτσα κερασιών:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκάλι.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη μους τυριών:
Βάζουμε στο πολυμίξερ το ανθότυρο, τη ξινομυζήθρα, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το Amaretto και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λεία κρέμα.
Απλώνουμε τη μους τυριών πάνω στη βάση από τα τριμμένα μπισκότα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα κερασιών, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε.