Πανακότα με αχλάδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Panakota me achladia

Υλικά

  • 3 αχλάδια καθαρισμένα 
  • 2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 1/2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. λικέρ Αμαρέττο
 

Διαδικασία

Κόβουμε τα καθαρισμένα αχλάδια σε φέτες και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε στον πολτό το λεμόνι και κρατάμε στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό σκεύος βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνα και την αφήνουμε 4'-5' να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 3' να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε στην κρέμα τον πολτό του αχλαδιού. Ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα ομοιογενής και προσθέτουμε το Αμαρέττο. Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμαρέττο Αχλάδια Ζάχαρη Ζελατίνη (σκόνη) Κρέμα γάλακτος Λεμόνια

Σχετικές Συνταγές