Mακαρονάδα με ρόκα, μοσχολέμονο και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaronada me roka moscholemono kai ntomatinia

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγέτι 6
  • 2 κ.σ. + 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μοσχολέμονα (ξύσμα + χυμός)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 75 γρ (½ φλ.) παρμεζάνα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Ενώ σοτάρουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα.

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ρίχνουμε μια πρέζα πιπέρι καγιέν στο μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και 1/3 φλ. ελαιόλαδο στο μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι, μέχρι να μαραθεί λίγο η ρόκα.

Μόλις μαραθεί η ρόκα, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα ντοματίνια και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές