Αρωματικό ρύζι με κοτόπουλο, σταφίδες και κρόκο Κοζάνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Aromatiko rizi me kotopoylo stafides kai kroko Kozanis

Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι jasmine
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. σταφίδες ξανθές
  • 1200ml νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 γρ. κρόκος Κοζάνης
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να μαραίνεται, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σταφίδες για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1200 ml νερό, τη δάφνη, τον κρόκο Κοζάνης.

Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοικτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3- 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το ρύζι και το κοτόπουλο.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Δάφνη Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (φιλέτο) Κρεμμύδι Κρόκος Κοζάνης Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (jasmine) Σαφράν Σταφίδα (ξανθή)

Σχετικές Συνταγές