Σουφλέ με μπριός και λευκή σοκολάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyfle me mprios kai leyki sokolata

Υλικά

  • 500 γρ. ψωμί μπριός, σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ρούμι
  • 4 αβγά
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ρούμι, τα αβγά και χτυπάμε ελαφρά.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του μπριός και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Μοιράζουμε την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα στα σκεύη και τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε τα σουφλέ για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει η επιφάνειά τους ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Σερβίρουμε τα σουφλέ ζεστά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Κρέμα γάλακτος Ρούμι Σοκολάτα (λευκή) Ψωμί (μπριός)

Σχετικές Συνταγές