Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Revithia me melitzanes sto foyrno

Υλικά

  • 3 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 4-5 μελιτζάνες, ανάλογα με το μέγεθος, κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μικρές ροδέλες
  • 2 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μάυρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φλ. νερό

 

Διαδικασία

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.

Αφαιρούμε την άκρη από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.

Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλ. νερό.

Όταν πάρει μία βράση η σάλτσα, την αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα ρεβίθια, τα κολοκυθάκια , περιχύνουμε με τη σάλτσα και το βάζουμε στο φούρνο για 50 - 60 λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μαϊντανός Μελιτζάνα Ντομάτες Ντομάτες (κονκασέ) Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές