Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

Υλικά
Για το αρνί με τα λαχανικά:
- 2 κομμάτια καρέ αρνιού (άκοπα 2- 2 ½ κιλά)
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 750 γρ. ανάμικτα σοταρισμένα λαχανικά, (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κόκκινες πιπεριές)
Για τη σάλτσα:
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
- 4 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κ.γ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
Διαδικασία
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.
Για το αρνί με τα λαχανικά:
Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.
Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα
10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.