Κέικ με αχλάδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Keik me achladi

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζ. τσ. βούτυρο, που έχει μαλακώσει εκτός ψυγείου
  • 1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα 
  • Από 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ και σόδα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μίγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και χτυπάμε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε το κέικ 40 λεπτά ελέγχοντας πριν το βγάλουμε αν έχει ψηθεί στο κέντρο 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμύγδαλα Αχλάδια Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μοσχοκάρυδο Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές