Χταποδοκεφτέδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 κεφτεδάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Chtapodokeftedes

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψίχα ξερού ψωμιού, μουσκεμένη
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα χταπόδια με νερό που ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τη δάφνη, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις γίνει το χταπόδι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα κομμάτια του χταποδιού, τις κουταλιές του ελαιόλαδου και λίγο ζουμί από το νερό που έβρασαν τα χταπόδια και πολτοποιούμε.

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι που έχει ζεσταθεί μαραίνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Στραγγίζουμε πολύ καλά το μουσκεμένο ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού και το πολτοποιημένο χταπόδι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες χταποδιού.

Αλευρώνουμε τους χταποδοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Δάφνη Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μάραθος Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Χταπόδι Ψωμί (ψίχα)

Σχετικές Συνταγές