Κριθαρότο με σουπιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kritharoto me soypies

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100 ml (½ φλ.) ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές φρέσκιες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 ml  ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι

 

Διαδικασία

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις σουπιές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τα φύλλα δάφνης.

Αφήνουμε να πάρει βράση, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλατίζουμε ξανά και μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το κριθαράκι και το μαγειρεύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει για μερικά λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές