Μους ανανά με μέντα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Mous anana me menta

Υλικά

500 γρ ανανάς κονσέρβα
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσ. φυλλαράκια  μέντας
3 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ.  

Διαδικασία

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τον ανανά μαζί με την μέντα. Το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε την άχνη και βράζουμε σε μέτρια /δυνατή φωτιά μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένας πολτός. Συγχρόνως, μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5'-6'. Τη στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στο ζεστό πολτό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε τον πολτό να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί ελαφριά και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο πολτός του ανανά. Κατόπιν, ενσωματώνουμε σταδιακά τη σαντιγί στον πολτό με κουτάλι, μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Το μοιράζουμε σε ποτήρια  και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ανανάς Ανανάς (κονσέρβα) Ζάχαρη (άχνη) Ζελατίνη (φύλλα) Κρέμα γάλακτος Μέντα

Σχετικές Συνταγές