Χωριάτικη σαλάτα με κριθαράκι και αγκινάρες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 360 γρ (1 ½ φλ.) κριθαράκι χωρίς γλουτένη
- 340 γρ. καρδιές αγκινάρας, μαριναρισμένες
- 1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
- 1 αγγούρι, τεμαχισμένο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. φέτα, κομμένη σε κύβους
- 60γρ. μαύρες ελιές, στραγγισμένες
- ¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- ½ κ.γ. λεμονοπίπερο
Διαδικασία
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζουμε τις καρδιές αγκινάρας κρατώντας τα υγρά τους και στη συνέχεια τις τεμαχίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κριθαράκι, τις καρδιές αγκινάρας, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το λεμονοπίπερο.
Ανακινούμε καλά το μπολ να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μαρινάδα, που κρατήσαμε από τις αγκινάρες.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι
Αγκινάρες (καρδιές)
Ελιές (Μαύρες)
Κρεμμύδι (κόκκινο)
Κριθαράκι
Κριθαράκι (χωρίς γλουτένη)
Λεμόνια (χυμός)
Λεμονοπίπερο
Μαϊντανός
Ντοματίνια
Ρίγανη
Φέτα