Κρέπες με γαρίδες και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Krepes me garides kai lachanika

Υλικά

Για τις κρέπες:

  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 + 2/4 φλ. γάλα 
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2/4 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 500 γρ. καρότα
  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για τις κρέπες:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.

Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά.

Κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από τις γαρίδες, τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε τη ράχη της γαρίδας στο σημείο που ενώνεται με το κεφάλι και βγάζουμε το εντεράκι της.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε το λευκό ξίδι, το αλάτι και βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 10- 15 λεπτά.

Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε , τις καθαρίζουμε και αν θέλουμε τις κόβουμε σε ροδέλες.

Πλένουμε τα καρότα και τα κολοκύθια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 περίπουλεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βρασμένες γαρίδες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 2 κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο τους. Τις διπλώνουμε στη μέση και πάλι στη μέση για να γίνουν τρίγωνες.

Τις στρώνουμε δίπλα, δίπλα σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε στους 200οC για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Γαρνίρουμε τις κρέπες με όση γέμιση περίσσεψε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Γαρίδες Ελαιόλαδο Ζάχαρη Καρότα Κολοκυθάκια Κρεμμύδι Ξύδι (λευκό) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές