Φασολάδα με καπνιστή μπριζόλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fasolada me kapnisti mprizola

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 καρότα, τεμαχισμένα
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 50 ml λευκή κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι και λεμόνι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τεμαχισμένη
  • 400 γρ. καπνιστή μπριζόλα, κομμένη σε κύβους
  • φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το μισό ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, την κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι και λεμόνι, την πιπεριά Φλωρίνης και το υπόλοιπο ζωμό λαχανικών.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να χυλώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα.

Αφαιρούμε τα κομμάτια καπνιστής μπριζόλας από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Μοιράζουμε τα φασόλια σε τέσσερα πιάτα, προσθέτουμε την καπνιστή μπριζόλα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές