Cheesecake με καραμελωμένα αχλάδια λευκή και μαύρη σοκολάτα

Υλικά
- 160 γρ. μπισκότα βουτύρου
- 100 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
- 200 γρ. κουβερτούρα,
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 75 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
- 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 3 αχλάδια κομμένα σε φέτες
- 60 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. νερό
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και πιέζουμε καλά. Για να φτιάξουμε τα αμύγδαλα τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό. Βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσει να σχηματίζεται ξανθή καραμέλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσει το μίγμα. Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την ανακατεύουμε στο τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τη λευκή σοκολάτα, που δεν έχει ζάχαρη.
Στρώνουμε στη φόρμα την μία κρέμα, σκορπάμε μερικά αμύγδαλα, στρώνουμε από πάνω την άλλη κρέμα, σκορπάμε πάλι λίγα αμύγδαλα και επαναλαμβάνουμε, ώστε να γίνουν τέσσερα στρώματα ( μπορούμε να κάνουμε και μόνο δύο).
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι και καλύπτουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα, κρατώντας μερικά για τα πλαϊνά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.