Σαλάτα ρόκα με ψητά παντζάρια, ελιές, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 800 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 2/3 φλ. (100γρ.) μαύρες ελιές
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρόκα
- 2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- σουσάμι, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τα παντζάρια από το ταψί και κρατάμε τους χυμούς τους.
Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες.
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το τεμαχίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, τη ρόκα, τις ελιές και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, τους χυμούς από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με σουσάμι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, λίγο πριν τη σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ελιές (Μαύρες)
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (εσαλότ)
Μουστάρδα
Ξύδι (κόκκινο)
Παντζάρια
Πιπέρι (Μαύρο)
Πορτοκάλι
Ρόκα
Σκόρδο
Σουσάμι