Πουτίγκα με μήλα και τσουρέκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Poutigka me mila kai tsoureki

Υλικά

  • 6 φέτες τσουρέκι  
  • 100 γρ. βούτυρο τ. Κερκύρας, ελαφρά ζεσταμένο 
  • 3 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 150 ml πλήρες γάλα 
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 
  • 4 αβγά 
  • 1  βανίλια, χαραγμένο κατά μήκος  
  • 6 κ. σ. ξανθή ζάχαρη 
  • 1 κ. σ. κονιάκ
  • άχνη για το πασπάλισμα 
 

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε τις φέτες από το τσουρέκι και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα σε κύβους.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τέλος ρίχνουμε το γάλα, το ανακατεύουμε και περιχύνουμε το τσουρέκι.

Το αφήνουμε να ποτίσει για 30 λεπτά και την πασπαλίζουμε με την άχνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, για 45-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να αρχίσει να καραμελώνει και να σπάει προς τα έξω η επιφάνειά του.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια (φρέσκια) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (ξανθή) Κονιάκ Κρέμα γάλακτος Μήλο Τσουρέκι

Σχετικές Συνταγές