Αβγά στο φούρνο με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Avga sto fourno me pikantika choriatika loykanika kai elies

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και  τεμαχισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ. πικάντικο  χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 75 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 4 μεσαία αβγά
  • φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αβγά στις τρύπες.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά , αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές