Μικρά κέικ μήλου με καραμέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Mikra keik milou me karamela

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 3 κουταλάκια μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10 κουταλιές μαλακό βούτυρο
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
  • 3 μήλα τριμμένα

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τα φορμάκια. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε ξανά. Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, παρασκευάζουμε το γλάσο:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να βράσει το μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το γλάσο να στέκεται. Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Τέλος, αλείφουμε τα κεϊκάκια με το γλάσο καραμέλας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Γάλα (συμπυκνωμένο) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (μαύρη) Κανέλα Μήλο Μοσχοκάρυδο Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές