Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Arnisia mpiftekia me thymari tzintzer kai damaskina

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά από μπούτι περασμένο δυο φορές
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 12 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 ασπράδια αβγών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας  για να μην κολλάει ο κιμάς. Πλάθουμε 8 με 10  μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο  ταψί. Bάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να σφίξουν λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Θυμάρι Κιμάς (αρνίσιος) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Πιπεριές Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές