Ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me manitaria kai ladi troyfas

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. μείγμα μανιταριών, τεμαχισμένα
  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 700 ml. ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 2/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ¾ κ.γ. λάδι τρούφας
  • μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.

Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέτουμε μία κουτάλα από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο να προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές