Φακές με λουκάνικα Φρανκφούρτης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fakes me loykanika Frankfoyrtis

Υλικά

  • 1 φλ. (225 γρ.)  φακές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, τεμαχισμένη
  • 1 πράσο, τεμαχισμένο
  • 1 καρότο, τεμαχισμένο
  • 1 σέλερι, τεμαχισμένο
  • 110 γρ. μπέικον,
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 ¼ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 225 γρ.λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις φακές κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε την πατάτα, το πράσο, το καρότο, το σέλερι, το μπέικον και τα φύλλα δάφνης.

Προσθέτουμε τις φακές και το νερό και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κομμάτι του μπέικον, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δάφνη Ελαιόλαδο Καρότα Κρεμμύδι Λουκάνικο Φρανκφούρτης Μαϊντανός Μπέικον Νερό Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Σέλερι Φακές

Σχετικές Συνταγές