Μοσχαρίσια μπριζόλα με δαμάσκηνα, μαύρη μπύρα και σινάπι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Moscharisia mprizola me damaskina mayri mpyra kai sinapi

Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μαύρη μπύρα
  • 1κουταλια του γλυκού κόκκους σιναπιού
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λαδί. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε την μπύρα, τα δαμάσκηνα, την μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε την μαινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ραντίζουμε συνέχεια με την μαινάδα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη (μαύρη) Θυμάρι Μπύρα (μαύρη) Πορτοκάλι Ρίγανη (φρέσκια) Σινάπι (κόκκοι)

Σχετικές Συνταγές